vrijdag 29 juli 2011

82/365 Schat


Wij grote mensen zoeken naar van alles: een mooier huis, een leukere baan, een hoger salaris, een lievere partner. Vaak zoeken we in stilte, omdat we niet willen laten blijken dat we niet tevreden zijn met wat we hebben. Bij kinderen is het makkelijker. Kinderen zijn op zoek naar de schat. En daar hoeven ze zich niet voor te schamen.

2 opmerkingen:

  1. Deze foto wint enorm aan kracht door je fraaie psychologische inkijkje in het verschil van jong en oud. Of gaat het hier om het volgen van de heersende trend, dat fotografen niet voldoende hebben aan de zeggingskracht van hun foto? Nog een mogelijke drijfveer: de ZZP'er
    die zijn waarnemend vermogen inzet om de kostenpost journalist te ondervangen, en zo
    concurrerend het bijbehorende commentaar als twee voor de prijs van één declareert. PvdV

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is het mooie en moeilijke tegelijk van elke dag een foto maken: sommige dagen zijn als lege vellen papier die je aan blijven staren. Je moet op zoek naar een onderwerp en je komt niet verder dan een paar doosjes Cup a Soup. Terwijl er op andere dagen al gedachten begonnen zijn die ondersteuning van een beeld vragen. En op weer andere dagen is er ineens een mooi beeld, nog zonder een idee.

    In dit geval was het er allebei; de gedachte en het beeld. Bij het uitzoeken van de foto's kwamen ze ineens samen. Als twee voor de prijs van één dus.

    Bedankt voor je reactie. Groetjes Moniek

    BeantwoordenVerwijderen