maandag 23 april 2012

351/365 Ode aan Paulien


1. Klootzak/zak
De zak is slap en kwetsbaar. Toch duidt het woord klootzak op iemand die wel degelijk weet dat hij iets fout doet. Het kan hem alleen niet schelen. Omdat een man liever 'fout en stoer' is dan 'fout en niet stoer' is een man liever een klootzak dan een lul of eikel.

2. Slappe lul
Dit is heel erg voor een man. Het betekent dat hij geen ruggengraat heeft, nooit op zijn strepen staat en in het algemeen geen wilskracht of discipline heeft. Maar erger nog is dat er natuurlijk een sfeer van impotentie omheen hangt.

3. Eikel
Van eikel wordt een man heel verdrietig. Het betekent dat hij van alles fout doet, maar op een watjesachtige manier. Bijvoorbeeld dat hij witte sokken hoog opgetrokken draagt onder een korte broek. Om het woord 'eikel' toch nog als een soort geuzennaam te adopteren, kan een bepaald type man wel weer van zichzelf zeggen: "Maar ik ben ook zo'n blije eikel, ik denk dan echt dat iedereen gewoon leuk gaat meezingen als ik mijn gitaar tevoorschijn haal. Nou, niet dus.'' Toch is een man liever een lul dan een eikel.

4. Lul
Lul is minder een watje dan een eikel. Een lul kan ook nog wel eens moedwillig iets fout doen, maar meer uit een soort nonchalance. "Hij kan drie uur te laat aanzetten voor het eten. Wat een lul. Ja, maar ze praat het allemaal goed. Maar het blijft een lul. "

5. Oetlul
Oetlul is veel lulliger dan lul. De oetlul is onhandig, op het bloopereske af.

6. Lapzwans
Een lapzwans betekent letterlijk iets van slappe lul. Toch is de lapzwans iets anders dan een slappe lul. Een slappe lul heeft geen wilskracht, maar de lapzwans is gewoon lui. En lui, dat is ergens wel weer cool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten